måndag 27 april 2009

IPRED effektiv som en tandlös såg...

Även Tele2 tar nu sitt förnuft till fånga och slänger kundernas uppgifter åt helsike när de inte längre är tvärt nödvändiga för driften av nätverket. Henrik Pontén förfasar sig över brottsoffrens integritet (så dags att börja tänka på det nu, efter att du varit med och drivit igenom en lag som kriminaliserar en hel generation) och tycker att skam går på torra land:
"Profit går före lagen, säger Henrik Pontén till DN.se"
Behöver jag ens kommentera hur äckligt hycklande detta uttalande är?

Dessutom uttrycker Pontén sin skräck över att telekombolagen inte kommer kunna hjälpa polisen i sina utredningar om det till exempel skulle gå ut ett "pedofillarm", vad nu det är för nåt. Lugn bara, Pontén, du ska nog se att ISP:erna i det här landet mer än gärna hjälper till att sätta dit, du vet, riktiga brottslingar, istället för att låta objektiva privatpoliser utreda ärenden för civilrättsprocesser.

Mediekåta Pontén nöjer sig dock inte med att förfasa sig över Tele2:s fasoner, utan härjar vidare i en annan artikel på DN. Nu är det det superfarliga, organiserade kriminella Scenen-nätverket som ska jagas ut ur stugorna, piskas med björkris och hängas vid skampålen. Att läsa om Ponténs och DN:s uppfattning om scenen är skrattretande om man vet lite om hur det egentligen fungerar.
"Scenen kan spåras tillbaka till 1970-talets USA. På 1980-talet nådde verksamheten Sverige genom så kallade LAN-partyn (sammankomster där folk träffas och kopplar upp sina datorer mot varandra)."
Fel, fel, fel. Man kan inte spåra scenen. Det är ett fenomen, inte en organisation. Man kanske kan spåra individuella release-grupper inom scenen, men det är en helt annan femma. Dessutom skulle jag vilja se vilka personer som satt och LAN:ade på 80-talet... 10Mb-hårddiskar och 4,5" floppy-disketter som lagrade 768kb, plus nätverk som var uppbyggda med koaxialkablar då eller?

Det var inte förrän i mitten på 90-talet som LAN-fenomenet slog igenom när hubbar och switchar blev tillgängliga för gemene man. Innan dess kunde man kommunicera via BBS:er med sitt 300bit-per-sekund-modem eller gå på copyparty, där man bytte disketter. Knappast så att man satt och rippade filmer, va?

Sedan är det lite läskigt att DN skakat fram Anders, 21, som uppger att han är en del av scenen. Han verkar ha ungefär lika mycket insikt i scenen som Henrik Pontén och om han verkligen hade varit en del av scenen och inte en perifer hang-around hade han aldrig gått ut i media till att börja med. Scenen är hemlig och mediefientlig av en anledning, liksom. Läs kommenterarerna till artikeln för ytterligare förlöjliganden.

Men här är det väl mest DN som gått på en Dahlin-blåsning, kanske.

Patetiskt, patetiskt, patetiskt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar