onsdag 22 april 2009

Ett år äldre, men inte mycket visare

Framsteg görs både privat och professionellt.

För den som missat att jag gör musik, som är fullkomligt laglig att ladda ner och lyssna på tills öronen blöder: http://www.last.fm/music/agnostica

För den som eventuellt levt under en sten de senaste veckorna kan jag glatt meddela att Piratpartiet i skrivande stund "bara" är ungefär 4900 medlemmar efter Centerpartiet (och kommer, i den här takten, att ha passerat dem om ungefär tre-fyra dagar).

PP är således sveriges fjärde största parti, sett till antalet medlemmar!

Ja, det är gratis att bli medlem. Politiskt engagemang ska inte värderas och "tillåtas" beroende på finansiella tillgångar.

Ja, det går att registrera sig som medlem via webben. Precis som det går att göra för alla partier som insett att det där med WWW inte är en fluga.

What's the big fucking deal, era bakåtsträvande, penninghungriga, mediestinna wannabefascister? Vi är här för att stanna.

4 kommentarer:

  1. Att ett politiskt medlemskap skulle avgöras av en medlemsavgift på exempelvis 100 kr blir löjligt. Om man inte är beredd att satsa ens 100 kr per år åt en politisk sak så kan det inte vara särskilt viktigt för en. Risken är snarare stor att det är mycket luft i hur stort stöd partiet verkligen har om det inte kostar något att anmäla sig.

    SvaraRadera
  2. Jag citerar helt enkelt fattibloggen.se här:

    "Lever man på existensminimum finns det inte många kronor att leva på varje månad. Enligt normen ska det räcka med 54 kronor per dag att inhandla mat, hygienprodukter, telefon och Internet, kläder, nöjen."

    Vad prioriterar DU högst: Mat eller medlemskap i ett parti?

    Det ÄR en finansiell fråga.

    SvaraRadera
  3. Om man lever på existensminimum så ska man fråga sig vad man gör för fel som antingen inte lyckas skapa mer värde åt andra människor i samhället (värde=nytta för andra) eller vad som gör att man inte lyckas få betalt för det värde man skapat. Givetvis finns det undantag med människor som faktiskt inte har förmåga att skapa och som borde få mer hjälp, men för flertalet handlar det snarare om att man antingen har en överdriven tro på värdet av vad man gör eller helt enkelt anser sig för fin för att ta jobb som faktiskt skapar värde men inte är så glamorösa. Så omformulerat, om du har förmåga men inte är beredd att göra vad som krävs för att tjäna ihop 100 kr (efter skatter) då kan saken inte vara särskilt viktig.

    SvaraRadera
  4. Häromdagen såg jag en gravt handikappad man sitta i tunnelbanan och gladeligen sälja bingolotter och lyckades riktigt bra. Jag är övertygad om även han hade lyckats skrapa ihop 100 kr på ganska kort tid. Så jag menar 100 kr är en fråga om vilja att ta steg och faktiskt göra något som andra är beredd att betala för och inte ett oövervinnerligt hinder även för någon som inte haft de bästa förutsättningarna i livet.

    SvaraRadera