måndag 1 juni 2009

Vítejte Česká pirátská strana! Bienvenue Parti Pirate!

Piratrörelsen växer så det knakar. Enligt uppgift (om du, som jag, inte förstår spanska är Babelfish ett bra verktyg) är tjeckerna med på tåget nu också! Även fransmännen (undra på det - HADOPI är ett jävla monster) har mobiliserat.

Även polackerna har registrerat ett piratparti (Partia Piratów), enligt uppgifter i kommentarsfältet på Falkvinges blogg. De ställer dock inte upp i val.

Sedan tidigare finns också de amerikanska och tyska motsvarigheterna, där bara tyskarna är registrerade för valdeltagande.

För ännu mer glädjande internationella piratnyheter, klicka här!

Från den 20:e maj till och med den 7:e juni kan du rösta i valet till Europaparlamentet.
Piratpartiet värnar om integriteten, vill reformera upphovsrättslagstiftningen och verka för ett friare samhälle - både online och AFK. Så här röstar du på Piratpartiet!

4 kommentarer:

  1. Hur mobiliseras det i Mjölby då, månntro? Jag såg att täckningen av vallokalerna inte var den bästa, dessvärre.

    Jag är förvisso ingen partisympatisör, men väl sympatisör av frågorna i mångt och mycket... Se http://www.tobiasjosefsson.se/ för tankar både lokalt och större än så.

    SvaraRadera
  2. Jodå, varje vallokal har nu åtminstone en valsedelsdistributör, så täckningen är 100% och själv kommer jag att hänga lite runt den ena av två vallokaler som jag själv ska pytsa in valsedlar i.

    Seda är det såklart valvaka inne i Linkan som gäller på kvällen ;)

    SvaraRadera
  3. Bra, skönt att höra att en folkrörelse inte faller på engagemanget under valdagen i varje fall då... Kör hårt!

    SvaraRadera
  4. Det finns en bok, "Who were the facists?", vilken beskriver den fascistiska rörelsen i Europa under 30- och 40-talet. Vad kommer att skrivas om de snålgiriga piraterna och deras dåliga ursäkter för att få ta del av och publicera andras arbete utan att betala?
    Blir spännande att se hur världen kommer att tackla den allt mer växande parasitidiotrörelsen.

    SvaraRadera