fredag 5 juni 2009

Det finns bara ett original!

I dagens pappers-/pdf-upplaga (sida 2) av riks-Metro säger Carl Schlyter (mp) (i pausen i gårdagens debatt) att:
Det är konstigt att alla plötsligt är så för fildelning. Det är så lätt nu i slutet att piratkopiera vår politik men kom ihåg att det bara finns ett original.
Ja, visst är det lite konstigt, Carl Schlyter. Visst är det lite konstigt att alla plötsligt är så för fildelning; att det "ska vara som att låna från biblioteket"? Och visst är det lätt att piratkopiera ett annat partis politik. Men var lugn, bara, Carl Schlyter, alla vet att det bara finns ett original.

Jag har inte riktigt bestämt mig för vad som är mest hjärnblödningsframkallande - att han förenklar ner flera års debatt och opinionsförande av Piratpartiet till "fildelning", eller att han försöker ta åt sig äran av Piratpartiets oerhört hårda och ideella eldsjälsinsats.

Och eftersom debattörerna var så rörande överens om att fildelningen ska släppas fri och det ska ju trots allt vara som att låna på biblioteket, förväntar jag mig att de å det snaraste motionerar om att avskaffa IPRED och reformera upphovsrättslagstiftningen. Något annat kan vi väl inte förvänta oss, eller?

Jinge spekulerar kring Piratpartiets framgångar, Anna Troberg kommenterade Aftonbladets sensationalistiska smutskastningsonani, liksom Bitchslap Barbie. Calandrella är såklart läsvärd som vanligt och imponerar mer och mer. Hos Copyriot ligger fokus på Embassy of Piracy i Venedig - intressant och läsvärt.

Emma Opassande listar intressanta inlägg (och skriver bra; se till att följa henne!) och borta hos projO kommenteras Agenda-debatten. Falkvinge skriver om en dystopi; Sverige 2029.

Bloggvärlden, piratrörelsen och alla frihetsidkande människor i hela världen håller andan. Nedräkningen har på allvar börjat.

Den 7:e juni är det val till Europaparlamentet. Piratpartiet är ensamma om att på riktigt - på heltid, och utan valfläsk - värna om integriteten och verka för ett friare samhälle, både på Internet och i vardagen. Så här röstar du på Piratpartiet!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar