tisdag 24 februari 2009

Morrn

Ännu en dag på jobbet.

Fick precis Jan Guillous chat med Aftonblaskans läsare om IPRED-lagen och fildelning i allmänhet länkad till mig. Hela grejen stinker av självgodhet - det bekräftar bara bilden Janne gett av sig själv i det där totalt misslyckade och sedemera havererade jaktprogrammet han var med i för några år sedan. Det är nästan så att man tycker synd om karln: han kanske är litterärt beläst och intellektuell, men emotionell intelligens tycks det råda brist på.

Att hans debattartikel i samma tidning innehåller lika mycket fakta som en genomsnittlig Grönköpings Allehanda gör bara att chatten i perspektiv synes ännu mer patetisk. Han har inga sakliga argument att komma med, inga fakta att presentera och han likställer fildelning med stöld.

Vad sägs om det, Linux? Ert (användarnas) sätt att sprida olika distributioner av Linux (via BitTorrent) är i förlängningen lika omoraliskt som att ladda ner Bolt!

Det Jan Guillou inte verkar ha fattat (eller väljer att bortse ifrån när hans plånboks tjocklek hotas!) är att IPRED innebär ett intrång i integriteten, när företag får gå in och anklaga folk till höger och vänster för att fildela upphovsrättsskyddat material, användandes "bevis" bestående av enkelt manipulerbara skärmdumpar och en IP-adress som inte kan kopplas samman med en enskild person.

Det Jan Guillou och hela nöjesindustrin inte har fattat vad gäller s.k. illegal fildelning är att befolkningen helt enkelt har beslutat sig för följande:

Vi tänker inte längre köpa grisen i säcken.

Om ni vill att vi ska köpa ert material, se då för djävulen till att producera sådant som håller såpass hög kvalitet att konsumenterna faktiskt vill köpa produkten, även om de redan sett filmen en gång, hört skivan en gång, läst boken en gång - whatever.

Eller så fortsätter ni att leva i det förflutna och går under; ni förstår... The king has left the building.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar