tisdag 26 maj 2009

Lögner, hyckel och statistik

Nu har de gamla partierna, likt farfar Ludwig efter middagsluren, vaknat; Va? Vad säger du? Bryr sig folket om integritet? Ja men, vi i (sätt in valfritt partinamn här) har alltid värnat om privatlivets helgd och tycker såklart att IPRED, FRA och Datalagringsdirektivet är vansinniga lagar och lagförslag! Jag begriper inte hur det kunde röstas igenom! Jag var då bortrest hos min farmor i Örnsköldsvik när det där röstades igenom!

Jomenvisst. Plötsligt är hela politikerkåren integritetsvurmare och tar ställning mot övervakning. Känns det där igen? När miljörörelsen på 80-talet till slut spottade ur sig Miljöpartiet och man drev på sina hjärtefrågor (jodå, de tog samma bespottning och smutskastning som Piratpartiet nu är på mottagarsidan av) svarade etablissemanget med att slå sig för bröstet och kalla sig själva miljökämpar.

Dessutom är det ju ingen fara för de som har rent mjöl i påsen, eller hur?

Nu gömmer man sig bakom samma gamla trista argument som använts sedan tidernas (eller åtminstone piratrörelsens) begynnelse:
- I grunden behöver vi en stark upphovsrätt, och det är rimligt att kreatörer som artister, musiker, konstnärer och producenter får tillbaka något när de skapar, säger [Ella Bohlin (kd), IPRED-förespråkare].
För att översätta detta behövs såklart inte Babelfish: "Hur ska de få betaaaaaalt?"

Vill Piratpartiet ha gratis musik? Det är lite större än så. Låt oss förklara.

Kontentan av sittande politikers politik är att pengar är viktigare än integritet och privatlivets helgd. Men politikerna är ju inte ute efter att begränsa integriteten! De vill ju bara värna om skivbolagens överlevnad! För helt plötsligt har hela det borgerliga blocket gått och blivit fucking råkommunister som tycker att företag ska sponsras av staten ... Eh?

Man tar sig för pannan. Vi kanske skulle passa på att testa lite kärnvapen nu när vi ändå är på väg att bli en totalitär fasciststat?

För övrigt blockerar nu Microsoft MSN Live Messenger i Iran, Sudan, Syrien, Nordkorea och... Kuba?!

Från den 20:e maj till och med den 7:e juni kan du rösta i valet till Europaparlamentet. Piratpartiet värnar om integriteten, vill reformera upphovsrättslagstiftningen och verka för ett friare samhälle - både online och AFK. Så här röstar du på Piratpartiet!

3 kommentarer:

  1. GULD!
    Vaket och nyanserat med svar på tal kring sakfrågorna!

    Fortsätt så!
    Tack!

    Jag har röstat PP!

    SvaraRadera
  2. Beslutsångest! Jag vet inte VAD jag ska rösta på!

    SvaraRadera
  3. Anonym: Tack :)

    Mary: Singla slant :P Huvudsaken är ju *att* man går och röstar :)

    SvaraRadera